学而思折扣网
学习有意思!
在线客服QQ:936-494-332
搜索
全部课程分类
  • 小学
    幼升小一年级二年级三年级四年级五年级六年级
    幼升小
    一年级
    二年级
    三年级
    四年级
    五年级
    六年级
  • 初中
    初一初二初三
    初一
    初二
    初三
  • 高中
    高一高二高三
    高一
    高二
    高三
  • 语文、数学、英语
  • 物理、化学、生物
七年级|2017-2018学年上学期期末英语预测试题,抓紧时间测测吧!
 二维码 1709
作者:学而思折扣网来源:学而思折扣网网址:http://www.xueersizkw.com

同学们期待的期末英语预测试卷终于和大家见面啦!今天,小简老师和大家分享的是七年级的,适用于各个教材版本,快快抽出90分钟做做吧!

2017-2018学年七年级上学期期末英语预测试卷

分数:120分 时间:90分钟

第Ⅰ卷 听力部分(略)

第Ⅱ卷 笔试部分(100分)

Ⅴ. 选择填空(15分)

A. 从方框中选出与下列各句中画线部分意思相同或相近,并能替换画线部分的选项。

A.his B.is busy C.small D.lessons

21. My room is not big, but it is nice and tidy.

22. Those aren’t Dale’s books. You can find his bookson the desk.

23. I have eight classesa day in our school.

24. Anna has no timeon Sunday, so she can’t go to David’s birthday party.

B. 从各题的A、B、C三个选项中选择正确答案。

25. This is old car,and that is new car.

A.a;a B.an;a C.an;the D.a;the

26. Heusually watches TV Saturday evening.

A.on B.in C.at D.for

27. Look at these .Victor has aunt and two uncles.

A.photos;a B.photos;an C.photos;the D.photo;an

28. Can you jiaozi English?

A.say;with B.speak;in C.say;in D.tell;about

29. —Can I help you?

. I want a blue schoolbag.

A.Yes,I can B.Yes,you can C.Yes,please D.Of course

30. your brother a baseball?

A.Do;has B.Does;have C.Does;hasD.Don’t;have

31. I have two eggs and a glass of milk breakfast.

A.of B.to C.in D.for

32. is my friend.name is Lucy.

A.She;Her B.Her;She C.He;His D.His;He

33. —What color are the socks?

yellow and brown.

A.They’re B.Them are C.It’s D.It be

34. —is the bag?

—It’s 7 dollars.

A.How many B.How much C.How old D.What color

35. Miss White is a good teacher. She usually .

A.helps me to English B.help me learn English

C.help me with my English D.helps me with my English

Ⅵ. 完形填空(20分)

A

Hi! I’m Cheng Ling.I’m a36 of Class 3,Grade 7.My school life is very37 .

We have four classes in the 38 .Classes begin at 8 o’clock.In the afternoon,we have two classes.We have English,science,history,music and 39 other subjects.40 is my favorite subject.I often sing and dance with my classmates on weekends.But I41 science,because I think it’s difficult and42 .Do you think so?

After school,I often play soccer with43 friends.Sometimes I swim in a swimming club.But my favorite sport is volleyball.And I can play it44 .

I like my school life very much.45 you tell me about your school life?

36. A.runner B.student C.musician D.teacher

37. A.scary B.boring C.interesting D.difficult

38. A.night B.afternoon C.evening D.morning

39. A.some B.any C.a lot D.a little

40. A.History B.Music C.Math D.Science

41. A.don’t like B.doesn’t like C.like D.likes

42. A.relaxing B.interesting C.boring D.fun

43. A.our B.her C.his D.my

44. A.nice B.fine C.well D.good

45. A.Can B.Do C.Are D.Does

B

This is my classroom.46 do you like it? I like it very 47 .It’s bright and clean.48 the walls you can see a map of China and some paintings.Many students can paint.We have a49 soccer in our classroom,50 you can’t see it.It’s under the 51 desk.I can play it well.

At school the teachers and students are always (总是) wearing (穿) school clothes.Our teachers are very friendly.We have our lessons 52 eight o’clock in the morning to four o’clock in the afternoon.After class we 53 playing games.We can also join different kinds of54 .For example (例如),I want to join the chess club.

I’m on duty this morning.I help my teacher 55 many preparing (准备的) things.

It’s time for class.I tell my teacher everyone is here and we are all ready for the class.

46. A.What B.How C.Who D.Where

47. A.many B.much C.few D.some

48. A.On B.For C.In D.Under

49. A.old B.new C.our D.American

50. A.and B.or C.so D.but

51. A.teachers B.teacher’s C.teacher D.teachers’s

52. A.at B.in C.from D.after

53. A.can B.are like C.like D.would like

54. A.club B.clubs C.work D.works

55. A.for B.with C.to D.doing

Ⅶ. 阅读理解(15分)

A

Betty is an American girl.She is thirteen.She is in Beijing with her parents.She doesn’t know much Chinese.She can’t speak Chinese well.Sometimes her friends don’t understand (理解) her.It’s Sunday morning.She’s going to the zoo to see the pandas.She’s waiting at the bus stop.At the bus stop she asks a Chinese boy how to go to the zoo.But the boy can’t understand her.Then she takes out a pen and a piece of paper.She draws a panda on it and shows the picture to the boy.The boy smiles and then shows her the way to the zoo.

56. Betty is in Beijing with her .

A.brother B.sister

C.grandmother D.father and mother

57. She can speak Chinese.

A.much B.little C.any D.not

58. She is going to the zoo .

A.by bike B.by bus C.by train D.on foot

59. She’s going to the zoo to .

A.see her friends B.see tigers

C.see monkeys D.see pandas

60.The boy .

A.shows her the way to the zoo

B.doesn’t know the way

C.goes to the zoo with her

D.gives a map to her

B

Dear David,

How are you?I’m fine.I’m in London,at the International (国际的) School of English.I’m in Class 3 with eight students.They’re from different countries — Spain (西班牙),Japan,Argentina(阿根廷),Switzerland (瑞士)and Thailand (泰国).Our teacher’s name is Henry Briscall.He’s very nice.He’s a very good teacher.

I’m living withan English family.Mr.and Mrs.Brown have three children.Thomas is fourteen,Catherine is twelve,and Andrew is seven.They are all very friendly,but it isn’t easy to understand them!

London is very big and very interesting.The weather is good,cold but sunny and the parks are beautiful! Hyde Park,Green Park,and St.James’ Park are all in the city centre (市中心).

English food is OK,but the coffee is horrible (可怕的)!

Write to me soon.

Love,

Paul

61.The letter is from .

A.David B.Paul C.Paul’s classmate D.Andrew

62.The writer’s (作者的) class has .

A.many students B.nine students

C.eight students D.eight girls

63.The writer lives (住) .

A.at school B.in a hotel

C.with her classmates D.at Mr.Brown’s home

64.What’s the writer’s teacher’s name?

A.Henry Briscall. B.Thomas. C.Andrew. D.Catherine.

65.How old is Andrew?

A.14. B.12. C.7. D.9.

C

My name is Dan and I have two good friends,Nick and Robert.Robert and I are the same age.Nick is one year younger than us.I was born(出生) on November 10th,1997.Robert’s birthday is on September 10th.I like red and they like green.Robert and Nick are in the same school.They have an art festival and a school trip,but my school only have a music festival every year.

66.Nick was born in .

A.1997 B.1998 C.1996 D.1999

67.Robert was born on .

A.Sept.10th,1997 B.Sept.10th,1996

C.Sept.10th,1998 D.Sept.10th,1999

68.Dan was born on .

A.Nov.10th,1996 B.Nov.10th,1997

C.Nov.10th,1998 D.Nov.10th,1999

69.What events do they have at Robert’s school?

A.An art festival.

B.A music festival.

C.An art festival and a music festival.

D.An art festival and a school trip.

70.What color does Nick like?

A.Red. B.Green. C.Yellow. D.Brown.

Ⅷ. 补全对话(5分)

A.I like vegetables for dinner.

B.No,I don’t.

C.What do you have for lunch?

D.I’m fine,thanks.

E.Hamburgers are your favorite food,right?

A: Hello,Jenny.How are you?

B: 71.And you?

A: I’m fine,too.Do you like chicken for breakfast?

B: 72.I like eggs for breakfast.

A: 73.

B: I have hamburgers for lunch.

A: 74.

B: Yes,they’re delicious (美味的).

A: What do you like for dinner?

B: 75.They’re healthy food.

A: I also think so.(我也认为如此。)

Ⅸ. 语法填空(10分)

阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

One day the mouse smells(嗅到) some good food in the room.He 76.(think),“ The food is very good.Let 77.(I) eat it.” He 78.(want) to come in the room,79.he can’t.The door isn’t open.Then he 80.(find) there is 81.hole(洞) in the wall.He is happy.He comes in the room through(通过) the hole.What 82.(do)he see?A big cat.The cat 83.(sit) near the hole.The mouse is very afraid of(害怕) 84.(he).He runs out of the room in a hurry.He says to himself,“ The food is the 85.(cat).It isn’t good.I don’t like it.”

Ⅹ. 阅读表达(15分)

A. 补全短文。根据短文内容,从A~F中选出5个适当的选项补全短文。

Hi, I’m Sam.Let me tell you about my schedule(时间表).86.I have four classes in the morning.87.I like science because it’s interesting.88.He is good with us.We all like him very much.I eat lunch at 12:00.89.I have Chinese at 2:00.I don’t like Chinese because it is boring.90.And I want to be a painter(画家).

A.But I really like art.

B.Science is my favorite subject.

C.Then I have music at 1:00.

D.I like music,too.

E.I get up at 7:00 and I go to school at 8:00.

F.Mr White is our science teacher.

B. 完成表格。阅读下面短文,根据短文内容,完成表格中所缺的信息。

It’s a fine day. I go shopping with my mother. We buy many things for our family. My grandfather likes hats. We buy a blue hat for him. Those yellow trousers are for my grandmother. She likes yellow. My father likes movies. We buy some movie CDs for him. My mother likes skirts. She buys a white skirt for herself. I like bags. My mother buys a red bag for me. My brother likes playing tennis. These black tennis shoes are for him.

Family members

Things for him/her

Colors

Grandfather

A 91.

Blue

Grandmother

Trousers

92.

Father

Some movie CDs


Mother

A 93.

White

I

A bag

94.

Brother

95.shoes

Black

Ⅺ. 书面表达(20分)

假设你是刘莹,玛丽(Mary)是在你学校就读的美国交换生。星期天是她的生日,她邀请(invite)你参加她的生日聚会,但是由于某些原因,你不能赴约。请根据下面的提示,给玛丽回函,谢绝她的邀请,并说明你的理由。

提示:go;an English contest in the morning;a volleyball game in the afternoon;go to a music class in the evening

要求:1.语句通顺,语言连贯;

2.用上所有的提示内容;

3.开头和结尾已给出,不计入总词数;

4.不少于40词。

Dear Mary,

Thank you for inviting me to your birthday party. I’m sorry that

Yours,

Liu Ying

2017-2018学年七年级上学期期末英语预测试卷答案

Ⅰ-- (略)

Ⅴ. 21.C 22.A 23.D 24.B 25.B 26.A 27.B 28.C 29.C 30.B 31.D 32.A 33.A 34.B 35.D

Ⅵ. 36.B 37.C 38.D 39.A 40.B 41.A 42.C 43.D 44.C 45.A46.B 47.B 48.A 49.B 50.D 51.B 52.C 53.C 54.B 55.B

Ⅶ. 56.D 57.B 58.B 59.D 60.A 61.B 62.B 63.D 64.A 65.C 66.B 67.A 68.B 69.D 70.B

Ⅷ. 71.D 72.B 73.C 74.E 75.A

Ⅸ. 76.thinks 77.me 78.wants 79.but 80.finds 81.a 82.does 83.sits84.him 85.cat’s

Ⅹ. 86.E 87.B 88.F 89.C 90.A 91.hat 92.Yellow 93.skirt 94.Red 95.Tennis

Ⅺ. Dear Mary,

Thank you for inviting me to your birthday party. I’m sorry that I can’t go. On that day, I have an English contest in the morning. After the contest, I have a volleyball game in the afternoon. And I want to go to a music class in the evening.

Happy birthday to you! Have lots of fun at your birthday party!

Yours,

Liu Ying


文章分类: 初中英语
学而思教育有限公司  地址:北京市海定区中关村大街  客服QQ: 936-494-332
会员登录
登录
我的资料
留言
回到顶部